Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Βόλεϊ: 2 σκέψεις για την επόμενη χρονιά.



Καλησπέρα αδέλφια!

Δυστυχώς η ομάδα δεν τα κατάφερε,γνώρισε την ήττα με 1-3 από την Κηφισιά και κατέλαβε πέμπτη θέση. Αγωνιστικά η ομάδα απέτυχε,η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων -λόγω προτεραιότητας στην οικονομική εξυγίανση- στοίχισε,όμως έχουν μπει οι βάσεις του πρωταθλητισμού και αν γίνουν οι κατάλληλες προσθήκες η ομάδα μπορεί του χρόνου να κτυπήσει πρωτάθλημα. Σίγουρα μας πείραξε η ήττα,στην κανονική διάρκεια ήμασταν δίκαια η τρίτη καλύτερα ομάδα,αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός.Λογικά του χρόνου θα έχουμε αύξηση του μπάτζετ,οπότε θέλω να καταθέσω τις σκέψεις μου (κάπως πρόωρα) για το πως φαντάζομαι την ομάδα του χρόνου.

Λίμπερο: Ζήσης,ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ή Μπούρας
Ο Ζήσης είναι ο καλύτερος Έλληνας λίμπερο,αλλά θα πρέπει να πλαισιωθεί από άλλον έναν λίμπερο,καθώς δεν γίνεται να είναι μόνος του (π.χ. αν αρρωστήσει ή τραυματιστεί τι θα κάνουμε ;).Ίσως ο Μπούρας (αποκτήθηκε τέλος Γενάρη) να μπορούσε να συνεχίσει αυτό τον ρόλο.

Κεντρικοί: Πανταλέων,Πελεκούδας,Πεντίδης, ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΞΕΝΟΥ
Στους κεντρικούς με μια προσθήκη ξένου (για βασικό) είμαστε καλυμμένοι.

Πασαδόροι: Γιάγκομπσεν,ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ
Θεωρώ πως ο Άξελ Γιάγκομπσεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ομάδες πρωταθλητισμού, ήταν εξαιρετικός φέτος, αλλά πρέπει να πλαισιωθεί με έναν ακόμη έμπειρο πασαδόρο. Ιδανική περίπτωση θεωρώ την επιστροφή του Γιώργου Δρογκάρη, που έμεινε πριν λίγο καιρό ελεύθερος από την ΑΕΚ και έχει αγωνιστεί ξανά στην ομάδα πρόπερσι.

Ακραίοι: Ράπτης, Ανδρεόπουλος και 2 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ (η μία Έλληνα)
Στους ακραίους θεωρώ πως εκτός από την απόκτηση ξένου από το πάνω ράφι, πρέπει να αποκτήσουμε και κάποιον πρωτοκλασάτο Έλληνα (ιδανική περίπτωση ο Πρωτοψάλτης).Για αναπληρωματικοί και για εύκολα παιχνίδια οι Ανδρεόπουλος και Ράπτης είναι σούπερ, με την υποσημείωση πως ο Ράπτης που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως εναλλακτική λύση στη θέση του διαγωνίου.

Διαγώνιοι: ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ, Παλαιολόγος
Θεωρώ πως ο Γιορντάνοφ είναι εξαιρετικός για μία ομάδα που στοχεύει τετράδα, αλλά αν θέλουμε το κάτι παραπάνω πρέπει να κάνουμε μεταγραφή. Για εναλλακτική λύση βάζω τυπικά τον Παλαιολόγο (που μπορεί να παίζει και στο εφηβικό),καθώς όπως ανέφερα παραπάνω το ιδανικό θα ήταν να αξιοποιηθεί και ο Ράπτης σε αυτή την θέση.

Συμπερασματικά: Αν γίνουν τέσσερις μεταγραφές πρωτοκλασάτων παικτών και μία-δύο συμπληρωματικών, η ομάδα θα έχει την ποιότητα και το βάθος για να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να στηρίξουμε την προσπάθεια του Δημήτρη ώστε να του δώσουμε δύναμη να συνεχίσει και να ξαναδούμε όχι μόνο το βόλεϊ αλλά και όλο τον σύλλογο στην κορυφή.

Παύλος Γαβαλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου