Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Το πρωτάθλημα του βόλεϊ σηματοδοτεί την έναρξη μια νέας εποχής!



Καλησπέρα αδέλφια.

Έχουν περάσει περίπου δέκα μέρες από την κατάκτηση του πρωταθλήματος βόλεϊ από τους μάγκες του Ανδρεόπουλου και οι εξελίξεις, με τις εγγραφές μελών αλλά και τη γενικότερη κινητοποίηση του κόσμου, δείχνουν πως αυτός ο τίτλος μάλλον πως ήταν η σπίθα που χρειαζόταν ο κόσμος του τριφυλλιού ώστε να γίνει πιο ενεργός και να συνδράμει οικονομικά στον ερασιτέχνη.

Η απορία που δημιουργείται είναι "μα γιατί τώρα και όχι πριν τρία χρόνια που τα τμήματα έπεφταν στην Α2 και τα χρέη έπνιγαν τον ερασιτέχνη; Μήπως είμαστε μόνο για τις χαρές και τους πανηγυρισμούς;". Αν και πιστεύω πως όντως αυτός ο τίτλος αποτέλεσε το έναυσμα της "αντεπίθεσης" του κόσμου του τριφυλλιού, δεν θεωρώ πως ήταν ο μοναδικός λόγος! Άλλος ένας σημαντικός λόγος που κινητοποίησε τον κόσμο είναι ότι, χάρη στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο σύλλογος πλέον είναι χωρίς χρέη και ο κόσμος γνωρίζει πως τα χρήματά του θα διατεθούν αμιγώς για τον αγωνιστικό σχεδιασμό και τα λειτουργικά έξοδα του συλλόγου και δεν θα μπουν σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.

Σύμφωνα με τον ερασιτέχνη, από 1 έως 20 Ιουλίου έχουν γίνει περίπου 2.500 νέες εγγραφές ή ανανεώσεις μελών και προσωπικά πιστεύω πως ο στόχος των 20.000 μελών είναι απόλυτα εφικτός, καθώς δεν μπορώ να διανοηθώ πως ακόμα και σε αυτή την οικονομική συγκυρία δεν μπορούν να βρεθούν 20.000 Παναθηναϊκοί σε όλον τον πλανήτη που να μπορούν να δώσουν 50 ευρώ τον χρόνο. Μόνο από τον συγκεκριμένο αριθμό μελών θα μαζευτεί το ποσό του 1.000.000, ποσό που επαρκεί για να είναι ο σύλλογος αυτάρκης, αξιοπρεπής και ανταγωνιστικός σε όλα τα αθλήματα.

Και χρησιμοποιώ τις λέξεις αξιοπρεπείς και ανταγωνιστικός, διότι θα συμφωνήσω με την άποψη πως για να γίνει ξανά πρωταθλητής σε όλα τα σπορ απαιτείται και η συνδρομή των επιφανών φιλάθλων (τουλάχιστον έως ότου ο σύλλογος αποκτήσει νέο γήπεδο με όρους που θα του εξασφαλίζουν όχι απλά το ζην, αλλά το... ευ ζην). Όμως, εγώ είμαι της άποψης πως αν είναι να έρθουν "δώρα" από εύπορους φιλάθλους, ας έρθουν, αλλά ας κάνουμε και εμείς οι υπόλοιποι που είμαστε και η μεγάλη μάζα το χρέος μας που ανέφερα παραπάνω, για να μην φτάσει ξανά σε σημείο ο σύλλογος να έχει τμήματα που θα δίνουν μάχες για την αποφυγή του υποβιβασμού ή που θα βρίσκονται πολύ μακριά από την διεκδίκηση τίτλων στα ατομικά αθλήματα.

ΥΓ1: Θεωρώ αυτονόητο ότι θα συνεχιστεί να αποτελεί προαπαιτούμενο για την αγορά εισιτηρίου διαρκείας και στο ποδόσφαιρο η εγγραφή στον ΑΟ (αν φυσικά εκδοθούν), όπως και ότι θα εξακολουθεί να αποτελεί προϋπόθεση η αγορά κάρτας φιλάθλου (που κοστίζει 10 ευρώ) για την αγορά κάποιου μεμονωμένου εισιτηρίου, σε περίπτωση που υπάρξουν αγώνες με κόσμο.

ΥΓ2: Ας μην ξεχνάμε πως πριν δύο χρόνια η ομάδα βόλεϊ έπαιζε τελικό παραμονής στην κατηγορία, αλλά χάρη σε μερικούς ανθρώπους που πονάνε το τριφύλλι όχι μόνο επιβίωσε αλλά επέστρεψε και στην κορυφή! Τι θέλω όμως να πω με αυτό; Ότι η αποτυχία με την επιτυχία βρίσκονται κοντά και το αντίστροφο, γι' αυτό: ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕΛΗ!

ΥΓ3: Στο μπάσκετ φαίνεται πως με ταπεινότητα και μετριοφροσύνη γίνονται καλές κινήσεις. Το μόνο που συστήνω είναι στήριξη σε διοίκηση- προπονητή και παίκτες και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν!

ΥΓ4: Στο ποδόσφαιρο κι εκεί συνιστώ ψυχραιμία και ας αφήσουμε τον χρόνο να δείξει αγωνιστικά που θα μας βγάλει. Σίγουρα ο Δώνης έκανε έργο και κρίνεται πετυχημένος, ας ελπίσουμε και ο νέος προπονητής να φανεί αντάξιος των προσδοκιών.

ΥΓ5: Ένα μεγάλο μπράβο στα μέλη που ξεκίνησαν την καμπάνια "Σύλλογος πιο μεγάλος" που έχει ως στόχο να μαζευτούν χρήματα ώστε να γίνουν κάποιες στοχευμένες κινήσεις ενίσχυσης κάποιων ατομικών τμημάτων για να μπουν σε τροχιά πρωταθλητισμού. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ: https://www.facebook.com/SyllogosPioMegalos/

Παύλος Γαβαλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου